Business Board The Story

Business Board utvecklas av Sport Boss AB. Vi som är grundare, ägare och investerare är:
Eleonore Höglund, Klubbchef Tjörns Golfklubb
Linda Nevrén, Kanslichef Halmstad Golfklubb

Det var en gång ...

Vår resa tillsammans började på Golfens Klubbchefsutbildning 2016 till 2018. Vi bestämde oss för att göra ett examensarbete tillsammans och hade några olika idéer. En av våra idéer var ett verktyg för företagsgolf, där all information skulle samlas för att koordinera bana, kansli, restaurang mm. Den andra idén var Business Board!

Idén


Vi såg ett behov av lättöverskådliga, ekonomiska beslutsunderlag, som på ett relativt enkelt skulle kunna tas fram och presenteras på budget- och styrelsemöten.

 
Vi kunde se att det ofta saknas kalkyler för att kunna räkna ut vad det kostar att kunna erbjuda en golfrunda och vad den kostnaden har för relation till den prissättning man gör på sin greenfee.

" Fokus på verktyget var att det skulle spara tid och att det skulle användas under hela året. Det skulle vara enkelt att kunna uppdatera/importera och sammanställa information.

Göra det möjligt att effektivt kunna följa upp statistik och möjlighet att göra långsiktiga prognoser.
Tid är pengar och vi kunde se en minskad administrationstid på hela 180 h, vilket motsvarar en månadslön per år."


Examensarbetet byggdes i Excel, med flera olika flikar och formler kopplade till all data och statistik. Vi hade flikar för Finansiell nyckeltal, likviditetsprognos, medlemskalkylering, spelkalkylering, resultat- och balansräkning och idrottsliga nyckeltal.

Planen var att samla allt i en överskådlig ”Dashboard”, med de primära resultaten överskådligt samlade, med Nyckeltal, Likviditet, Intäkter, Spelstatistik och NPS som är kopplad till de olika modulerna så att den alltid är uppdaterad.


Tanken var att slippa hamna allt för djupt i detaljer så man enkelt skulle kunna använda sig av endast dashboarden som presentation på ett styrelsemöte. På så sätt skulle vi skapa mer utrymme för framtiden på styrelsemötena. N
amnet på vårt examensarbete blev BOSS - Budget och Strategisk Simulering.


Efter examen 2018 tog vi kontakt med Evry och inledde ett samarbete, året efter registrerade vi vårt bolag Sport Boss AB och hade även vår första demoversion klar som presenterades på Golfträffen, Hotell Tylösand. Fortfarande hette verktyget BOSS och vi hade en enkel version med spel- och medlemskalkylering!


High Five

En stor hjälp för oss var att vi sedan blev antagna till High Five i Halmstad.

H5 Business är ett inkubatorprogram som hjälper entreprenörer att omvandla idéer till företag.  Vi har fått hjälp med många viktiga strategiska beslut och kommit vidare genom Gate 1, 2 och 3.


Kärt barn har många namn ...

Vårt examensarbete döptes om från BOSS till Springboard, men efter avslag från PRV fick vi tänka om och i april 2021 skickades varumärkesansökan för Business Board in.

I juni 2021, fick vi äntligen varumärket registrerat och vi fick även domänen businessboard.se registrerat. Allt började äntligen falla på plats - ”Let the show begin”!

Vår vision

  Vi ser nu att Business Board inte bara kan användas inom golfen, utan även för andra idrotter och vår vision är att vara det ledande kalkyl- & lönsamhetsverktyget för idrottsklubbar/-anläggningar inom Sverige, Norden och Europa.


Never ending Story of Business Board

Business Board är nu marknadens första digitala verktyg för att hålla koll på beläggning, medlemsstatistik, total redovisning och nyckeltal på en golfklubb.
Samlar information och nyckeltal i ETT system via integration/API. Ger tydliga beslutsunderlag i realtid för action, en ökad lönsamhetskontroll och strategisk simulering.


Intresserad?

Boka en demo via Teams eller prova Business Board gratis genom att teckna Freemium!

Business Board utvecklas av Sport Boss AB i samarbete med Tietoevry
linda @ sportboss.se / eleonore @ sportboss.se / richard @ sportboss.se
BusinessBoard2021©